۷ پیشنهاد برای مقابله با دانش آموزان معترض

۷ پیشنهاد برای پاسخ به دانش آموزان معترض

اعتراض دانش آموزان دلایل مختلفی دارند

روش تدریس شما، شرایط بد فیزیکی کلاس و مدرسه ،اعتراض به رفتار دیگر دانش آموزان  و ….  گاهی هم این اعتراض ها الکی هستند!

اگر معلم یا استاد هستید حتما با این موقیعت روبرو شده اید که هرزمان از دانش آموز یا دانشجو می خواهید کاری را انجام دهد غُر میزند و شکایت می کند.او این کار را انجام می دهد ولی می گوید که خیلی ناراحت است.این اعتراض ها همان اعتراض های الکی است که باید با آنها برخورد کرد.

در این مقاله راهکارهایی برای برخورد با دانشجویان و دانش آموزان معترض پیشنهاد می شود . البته بارویکرد دانش آموزان معترض ، این شیوه ها برای دانشجویان و بزرگسالان هم تا حدودی عملی است به شرط اینکه استاد این روش ها را با سن مخاطب خودش تطبیق دهد.

دانش آموزان باید بیاموزند که انجام دادن کارهای اجباری حتی وقتی نمی خواهند آنها راانجام دهند، مرحله ای از بلوغ است . باید بیاموزد که انسان به صورت ذاتی تنبل است و دوست ندارد کار های سخت انجام دهند ولی او باید با این حالت مقابله کند. اعتراض دانش آموزان معترض تا حدودی طبیعی است چون حتی گاهی می شنویم که بالغ ترین افراد نیز از انجام کارها شکایت می کنند.

اما ما به عنوان معلم باید یاد بگیریم که چگونه نظرات خودمان را با روشی مناسب و محترمانه مطرح کنیم.و به دانش آموزان معترض هم قبل از اینکه اعتراض کنند این نکته را باید بیاموزیم

راهکار ها:

۱- مدل اعتراض کردن را به دانش آموزان بیاموزید:

مثلا اگر دانش آموز معترض می گوید : “اه ….از انجام این چرندیات متنفرم.” شما به او بگویید:”دوست دارم بشنوم : آقا/خانم اجازه ! من علاقه ای به حل این تمرین های تکراری ندارم”

۲- بی توجهی کنید

به دانش آموزان معترض بگویید به شکایت آن ها توجهی نخواهید کرد و این کار را واقعا انجام دهید. وقتی از دانش آموز می خواهید که کاری را انجام دهد و او شکایت می کند،فقط درخواست خودتان را تکرار کنید و سعی کنید از او فاصله بگیرید

۳- واضح صحبت کنید

به دانش آموزان بگویید که می خواهید چه چیزی را بشنوید: ” رضا ، وقتی با صدای عادی حرف می زنی و در مورد حرفهایت بیشتر فکر می کنی، دوست دارم به حرف هایت گوش کنم.” و سریع گفتگو را تمام کنید.

۴- کل کل نکنید

از جدل با دانش آموزان معترض بپرهیزید. به زبان ساده تر از دهن به دهن شدن با دانش آموزان معترض یا همان یکی به دو کردن با دانش آموزان شاکی خود داری کنید. شما باید یک معلم مقتدر باشید

۵- راه حل بخواهید

پس از مطرح کردن شکایت،این گونه واکنش نشان دهید که:”خب ، مشکلت را شنیدم ، فکر می کنی چه راه حلهایی وجود دارد؟”

۶- مسخره نکنید

با عصبانیت و تمسخر سوال نکنید بلکه اورا تشویق کنید که راه هایی برای حل مشکل خود بیابد.

۷- الگوی بد نباشید

مراقب باشید خودتان به عنوان معلم الگوی شکایت کردن نباشید.

از به کار بردن چنین جملاتی خودداری کنید:”چرا این قدر شلوغ و بی نظم هستید، خسته شدم از بس برای شما توضیح دادم ، مگه من چه گناهی کردم که باید گیر دانش آموزان بدی  مثل شما بیافتم، از دست شما دیوانه شدم ….”

معمولا وقتی معلمان در کلاس با یک بی نظمی جدی رو برو می شوند و یا می بینند دانش آموزان به تکالیف خود عمل نکرده اند چنین رفتاری از خودشان نشان می دهند.این کار ،مدل اعتراض بی ادبانه را به طور کامل به دانش آموزان آموزش می دهد.

و نکته ی اساسی اینکه در برخورد با دانش آموزان معترض آرامش خود را حفظ کنید و کاملا مقتدرانه عمل کنید

دانلود- روش تدریس

14 thoughts on “۷ پیشنهاد برای مقابله با دانش آموزان معترض

  1. ابراهیم says:

    سلام.من اولین سال تجربه معلمیم هست,برای برخورد با دانش آموزانی که مخفیانه صدای ناهنجار تولید می کنند چه باید کرد؟!ضمنا دانش اموزانی که با هم درگیری لفظی می کنند؟ممنون

  2. farzaneh says:

    سلام من ریاضی دوره متوسطه اول در روستا تدریس میکنم. منطقه ای که تدریس می کنم دانش آموزان از نظر ریاضی خیلی ضعیفن حتی بعضیا جمع و تفریق وضرب ساده رو هم بلد نیستن چون در ابتدایی فقط قبولشون کردن که بیان مقطع بالا و ریاضی رو خوب بهشون درس نمیدن. من وقتی میام مطالب سطح کتاب رو هم درس بدم بچه ها زود خسته میشن و انگیزه ای برای گوش دادن ندارن و زیاد گوش نمیدن اصلا به ریاضی علاقه ندارن جز دو سه نفر . حجم کتاب و وقت کم کلاس هم اجازه نمیده که من مطالب ابتدایی رو باهاشون کار کنم من وقتی این بچه ها رو میبینم انگیزه ای واسه ادامه تدریس پیدا نمیکنم که مطالب سخت تر کتاب رو بهشون درس بدم. پیشنهاد شما چیه؟ ممنون از پاسخگویی شما

    • محمد حافظی نژاد says:

      سلام و درود دوست عزیز
      از دانش آموزان قوی‌تر یعنی همان سه نفر بخواهید تا به دیگران تدریس کنند.
      برای همه دانش آموزان یک کارت رنگی در نظر بگیرید.
      برای این‌کار پس از پایان هر مبحث کوتاه مثلا هر ۱۵ دقیقه از دانش آموزان بخواهید که وضعیت خودشان را بگویند. (یعنی یاد گرفته اند یا نه)
      دانش آموزان قوی، ضعیف ترها را پیدا می‌کنند و به آن ها آموزش می‌دهند
      اگر به دانش آموز ضعیف کمک کردند و آن دانش آموز راضی بود، در کارت رنگی که متعلق به دانش آموز زرنگ است ، می‌نویسید متشکرم.
      هر دانش آموزی که بیشترین تشکر را داشت برنده است.

  3. عباس says:

    سلام.من اولین سال تجربه معلمیم هست,برای برخورد با دانش آموزانی که مخفیانه صدای ناهنجار تولید می کنند چه باید کرد؟!ضمنا دانش اموزانی که با هم درگیری لفظی می کنند؟ممنون

  4. امیر مصطفی says:

    باسلام وعرض ادب

    ممنون از مطالبی که در سایت منتشر می کنید.

    سوالی داشتم ازتون. من چگونه میتوانم حداقل هفته ای یک جلسه در یک مدرسه راهنمایی یا دبیرستان شروع به تدریس کنم؟

    ممنون از شما

  5. امیر مصطفی says:

    باسلام ئ غرض ادب

    ممنون از مطالبی که در سایت منتشر می کنید.

    سوالی داشتم ازتون. من چگونه میتوانم حداقل هفته ای یک جلسه در یک مدرسه راهنمایی یا دبیرستان شروع به تدریس کنم؟

    ممنون از شما

    • محمد حافظی نژاد says:

      سلام دوست عزیز
      به عزیزانی که مثل شما نیروی آموزش و پرورش نیستند نیروی آزاد می گویند. بخشنامه های بکارگیری نیرو های آزاد در مدراس بسیار متغییر و متنوع هستند.پیشنهاد می کنم از طریق ادارات آموزش و پرورش و باراهنمایی یک فرهنگی که با قوانین آشنایی دارد، اقدام کنید.

  6. حسین سجادی says:

    مقاله خوب بود اما جا داشت بیشتر و تخصصی تر مورد بحث و ارزیابی قرار میگرفت.این یکی از مشکلات جدی در استادان و معلمان محصوب میشود.

  7. داوود رحیم پور says:

    سلام
    به نظرم معلم انقدر باید اباهت داشته باشه که کسی جرات اعتراض هم نکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *