در این فیلم توضیح می دهیم که پچا کوچا چیست؟
دانلود این فیلم با لینک مستقیم حجم:۹مگابایت مدت: ۶ دقیقه
پچاکوچا یک جشنواره جهانی است برای ارائه هاست که در سال ۲۰۰۳ به وسیله ی دو معمار حرفه ای ساکن توکیو به نام های مارک دیتهام و استریدکلین (Mark Dytham & Astrid Klein) پایه گذاری شد.
پچا کوچا Pecha Kucha لغت ژاپنی ペチャクチャ است به معنای پچ پچ کردن
پچا کوچا مثالی است از تغییر نگرش ها نسبت به ارائه و ساختن پاورپوینت های فوق العاده خلاق و نامتعارف. روش پچاکوچا در طراحی و ارائه بسیار ساده است. شما باید با استفاده از ۲۰ اسلاید که هرکدام ۲۰ ثانیه نمایش داده می شود، روایت خود را نقل کنید یعنی ۴۰۰ ثانیه معادل ۶ دقیقه و ۴۰ ثانیه.
اسلاید ها به طور خودکار رد می شوند و وقتی زمان به پایان رسید کار شما هم به پایان می رسد و باید بنشینید. هدف از این قوانین روشن اما بسیار سخت گیرانه این است که از یک سو ارائه ها مختصر و مفید بر روی موضوع متمرکز باشند و از سوی دیگر به افراد بیشتری شانس ارائه در یک جلسه داده شود. شب های پچا کوچا در بیش از ۸۰ شهر در سراسر دنیا برگزار می شود.
روش پچا کوچا هیچ فایده ای هم که نداشته باشد یک روش آموزشی خوب و یک تمرین خوب است.
هرکسی باید این روش را بیاموزد.حتی اگر قصد ندارید این روش را برای ارائه ی زنده ی خود مورد استفاده قرار دهید، تمرین خوبی است برای اینکه بتوانید ابعاد روایت خود را محدود کنید. من همیشه در کارگاه های آموزشی تاکید می کنم تا آنجا که می توانید خلاصه کنید. پچا کوچا بهترین تمرین برای ساده و خلاصه کردن تدریس است.
پچا کوچا برای چه محیط هایی مناسب است؟
این روش برای فضاهای دوستی ، استارت آپ ها و یا برای تنوع بخشیدن به کلاس مفید است. می توانید به عنوان یک سرگرمی خیلی مفید از آن استفاده کنید. برای ارائه ی ایده های نو هم خیلی کاربرد دارد. شما به عنوان مدرس و استاد می توانید از مخاطب خودتان بخواهید تا ایده های جدید و ابتکارات خودشان را به صورت پچا کوچا ارائه دهند. این روش را برای تدریس رسمی در کلاس توصیه نمی کنم !
پچا کوچا برای چه سنی مناسب تر است؟
هر سن و سالی می تواند از پچا کوچا استفاده کند. مثلا دخترکوچولوی ۵ ساله به نام آسترید در رابطه با نقاشی هایش و مادربرزگ ۶۹ ساله به نام مارک در رابطه ی درست کردن کیک عروسی خودش ارائه داده اند. این می تواند بهترین بازی در جمع های خانوادگی هم باشد. یک بازی حرفه ای که تمام اعضای خانواده می توانند در آن شرکت کنند. حتما امتحان کنید فوق العاده است !
پچا کوچا شبیه به تد نیست؟
خیلی از مردم می گویند : آها پس پچا کوچا مثل سایت تد TED است ، ولی محلی و محدود. (برای اطلاع بیشتر از سایت تد به مقاله ی تدچیست؟ در سایت آقای بهرام پور مراجعه کنید).این تعریف خوبی از پچاکوچا است ولی کاملا درست نیست!
فعالیت تد از بالا به پایین است و فعالیت پچا کوچا از پایین به بالا . در سایت تد فقط برترین سخنرانان دنیا می توانند سخنرانی کنند اما آسترید ۵ ساله و مادر بزرگ مارک هم می توانند پچای کوچای خود را در سایت پچاکوچا به اشتراک بگذارند. این سایت زمینه ی انتقال ایده های خلاقانه را برای همه ی مردم دنیا فراهم کرده است.
پچا کوچا به خاطر محدودیت در ارائه سخت نیست؟
این قاعده ی بازی است در پچاکوچا، «اسلاید بعدی لطفا» و «نه هنوز رد نکنید» وجود ندارد. همه چیز باید هماهنگ باشد. مثل فوتبال و خیلی از مسابقات دیگر است. فکرکنید در فوتبال محدودیت زمین، زمان، تعداد بازیکن، تعداد توپ و … وجود نداشت ! عجب فوتبالی می شد؟
در محصول آموزشی تدریس با پاورپوینت مخاطبان ارائه ای شبیه به پچا کوچا دارند
سلام
لطفا این جمله را در متن مفیدتان اصلاح فرمایید:
“برای ارائه ی ایده های نوع هم خیلی کاربرد دارد” فکر میکنم منظورتان ایدههای نو باشد!
البته این یک جمله در مقابل مقاله بسیار خوبتان اصلا به چشم نمیآید!
باتشکر و پوزش
سلام جناب آقای زارعی
ممنون از شما
اصلاح شد
مطلبتون با لینک خودتون روی سایت سلام معلم گذاشته شد…
موفق باشید
سلام از شما ممنونم که دوست دارید دیگران هم از مطالب استفاده کنند
موفق باشید
سلام تکنیک جالبی هست. سوالی داشتم:
چطور می توان یک سرویس اینترنتی را از این طریق به مشتری بصورت حضوری معرفی کرد؟
مثلا یک پچا کوچا از طرح و ایده و یا خدمات مان به مشتری بدهیم که فقط و فقط با ورق زدن و دیدن تصاویر آن پی به اصل ماجرا ببرد و با توضیحات تکمیلی میخ ارائه مان را به مغزش بزنیم.
این خیلی سوال کلیدی برای من هست که بتوانم از این طریق ارائه حضوری بهتری داشته باشم طوری که طرف با دیدن همین تصاویر به اصل طرح پی ببرد و منفعت هایش را هم در آن ببیند. چه تصاویری مناسب هستند؟ منظره؟! تکنولوژی، اشکال و دیاگرام؟! تاثیر گذار ترین شان کدام اند.
ممنون میشوم پاسخ ام را بدهید.
سلام آقای محسن عزیز
در سایت اسلاید شیر http://www.slideshare.net/ نمونه های زیادی وجود دارند که می توانید از آن ها ایده بگیرید
تصویر مناسب کاملا به محتوای شما ربط دارد معمولا ترکیبی از موارد بهتر جواب می دهد ولی به صورتی که تم اصلی حفظ شده باشد.
مثلا استفاده از چند رنگ ثابت یا یک فونت ثابت در تمام اسلاید ها
موفق باشید
ممنون. کاش راجع به اینکه چرا این محدوده زمانی انتخاب شده و چه مبنایی داشته هم می گفتید.
و اینکه چه ترفندهایی را به کار می گیرند تا به این محدوده زمانی پایبند باشند و در عین حال به صورت کامل مطالب را نزد مخاطب قابل فهم کنند.
سلام جناب آقای حافظی نژاد
مطلب بسیار جالبی بود. بنده یک دبیر دبیرستان هستم. خواهشمندم در صورتیکه مطلب یا پاورپوینتی در خصوص استفاده یا عدم استفاده از تخته های هوشمند در کلاس درسی در مقاطع ابتدایی و راهنمایی و یا دبیرستان در دست دارید برایم ارسال فرمائید. بسیار متشکرم.
لایک
عالی بود عالی
I’m so glad I found my solution online.
متشکرم جناب حافظی نژاد عزیز بابت معرفی پچا کوچا، جالب، ظریف و دوست داشتنی!