تدریس با بازی

این فیلم، صحبت های بین دو مدرس در زمینه ی تدریس با بازی است.یک نفر موافق است و دیگری مخالف. دیدن این فیلم جذاب را از دست ندهید.

دانلود فیلم تدریس با بازی به صورت مستقیم     حجم:  ۹مگابایت            مدت: ۴:۱۲ دقیقه

 

متن این فیلم

دوتا مدرس در حال صحبت باهم بودند. اسم یکی آقای به‌روز بود و اسم یکی دیگر آقای دیروز.

آقای به‌روز گفت: مدتیه که با بازی تدریس می‌کنم و خیلی راضی هستم.

آقای دیروز گفت: به نظر من اصلاً کار درستی نیست.

آقای به‌روز گفت: چرا؟

آقای دیروز گفت: دلیل اولم اینه که بازی کردن وقت زیادی از کلاس را می گیره و من اصلاً دوست ندارم وقت کلاسم رو تلف کنم. دلیل دومش اینه که بازی کردن باعث میشه که شاگردهای من پرتوقع بشن و من اصلاً از شاگردهای لوس و پرتوقع خوشم نمی یاد و سومین دلیلم اینه که بازی کردن نظم کلاس رو به هم میزنه و من اصلاً از کلاس‌های بی‌نظم خوشم نمیاد. به همین خاطر ترجیح میدم که سر کلاسم اصلاً بازی نکنم.

آقای به‌روز گفت: من بهت حق می دم، فکر می‌کنم مشکل اصلی توی دیدگاه ماست.

آقای دیروز گفت: یعنی چی؟ میشه بیشتر توضیح بدی؟

آقای به‌روز تلفن همراهشو نشون داد و گفت: بعضی از ما مدرس‌ها فکر می‌کنیم که ذهن شاگرد هامون مثل یک ظرف خالیه و بدون هیچ توانایی؛ و وظیفه ما اینه که اونو با اطلاعات خودمون پرکنیم و درش رو هم ببندیم و فکر می‌کنیم تمام جواب‌هایی که شاگردهای ما نیاز دارن رو به این صورت بهشون منتقل کردیم؛ اما من کار دیگر ای می‌کنم. من سوال مطرح می‌کنم، من بازی درست می‌کنم تا شاگردهایم مجبور شن فکر کنند، مجبور شن از چیزهایی که تو ذهنشان وجود داره استفاده کنن؛ و خودشون به نتیجه برسن.

آقای دیروز گفت: این هایی که گفتی درسته ولی چه دلیلی وجود داره که تدریس همراه با بازی انجام بدیم؟

آقای به‌روز گفت: بزار بیشتر برات توضیح بدم. ببین یادآوری خاطره یک بازی شیرین خیلی راحت تر از یادآوری درس‌های سخته و همین باعث میشه که درس ما به یاد موندنی تر بشه و دانش آموز یا دانشجو بهتر یاد بگیره. دومین دلیلم اینه که تدریس با بازی کلاس رو شاد و متنوع می کنه و از همه مهمتر این که شاگرد هامون ما رو بیشتر دوست دارن. حتی تحقیقات بسیار زیادی هم انجام شده و نتایج جالبی هم داشته. تحقیقات نشون داده که کسایی که بازی می کنند بر خودشون بیشتر مسلط اند، آدمهایی که بازی می کنند قدرت حل مسئله ی بیشتری دارن و روابط اجتماعی قوی تری هم خواهند داشت.

آقای دیروز گفت: آه هر چقدر سعی می‌کنم نمی تونم قبول کنم. تو می دونی مشکل من کجاست؟

آقای به‌روز گفت: فکر می‌کنم دلیل اول ترس از انجام کار جدیده و دوم اینکه شاید بازی کردن تو کلاس رو یاد نداری؟

آقای دیروز گفت: خب چطوری و چه بازی هایی میشه توی کلاس انجام داد؟

ادامه داستان در کارگاه تدریس با بازی

 

13 thoughts on “تدریس با بازی

  1. حسینی says:

    سلام آقای حافظی نژاد ، بسیار متاسف بودم ،چون قم هستم و امکان شرکت در کارگاه برایم وجود نداشت ،اما از روزی که فیلم کارگاه رو برای فروش گذاشتید ، و همون لحظه خریداری کردم خیلی خدا رو شکر کردم ، چون من با بازی در تدریس بسیار موافقم ، بیست ساله معلم کلاس اولم و سعی کردم همه ی تدریس ها را در قالب یک بازی یا نمایش و .. تعریف کنم و باعث شده همیشه به حمد الله کلاس شاد و موفقی داشته باشم ، وقتی دانش آموزم کتابش رو باز می کنه و میگه خانم من بازی این صفحه رو کشف کردم بگم؟ احساس موفقیت می کنم.
    از شما ممنونم که با مطرح کردن این موضوعات انرژی معلم ها رو بیشتر می کنید ، امروز فیلم کارگاه به دستم رسید و با این که شنیه امتحان دارم از اشتیاقم کلش رو دیدم ، عالی بود ، واقعا ممنونم ، خوش حالم که عضو سایت روش تدریس هستم .

  2. محمدرضا مرادی says:

    با سلام و خداقوت به استاد حافظی نژاد و همکاران پرانرژی شان
    من در هر کارگاهی که از سایت روش تدریس شرکت کردم، علاوه بر مطالب کاربردی که در آن ها بیان شد، با ایده ای نو آشنا شدم و از این بابت بسیار خوشحالم.
    ایده ی سوال پرسیدن با کاغذهای رنگی که در کارگاه تدریس با بازی معرفی شد، بسیار جالب و مفید بود.
    با تشکر فراوان و آرزوی موفقیت روز افزون برای شما

    • محمد حافظی نژاد says:

      سلام جناب آقای مرادی عزیز
      از اینکه در تمام برنامه های ما حضوری فعال دارید سپاسگزارم
      واقعا خوشحال می شوم وقتی معلمانی فعال و پرانرژی مثل شما را می بینم
      در ضمن می توانید به جای سه کارت ، فقط از دو کارت قرمز و سبز استفاده کنید. من این کار را انجام دادم و نتیجه ی بهتری از حالت سه کارت گرفتم
      به امید دیدار دوباره

  3. زارعی says:

    سلام
    جا دارد از جناب آقای حافظی‌نژاد و همکارانشان جهت برگزاری این کارگاه تشکر کنم.
    مطالب جالب و کاربردی بود.
    با وجود اینکه تقریبا تمام زمان کلاس‌های من به بازی (با آن تعریفی که در کارگاه گفته شد) می‌گذرد، ولی این کارگاه برایم مطالب تازه و جدید هم داشت.

    باتشکر مجدد.

    • جابر مرتضایی says:

      جناب آقای زارعی سلام
      از اینکه تشریف آوردید تا درخدمت شما باشیم، از شما تشکر می کنیم
      خوشحالیم مطالب کارگاه توانسته رضایت شما را بدست آورد
      موفق باشید

  4. خاطره نیکخو says:

    درود اقای حافظی عزیز.من اموزگار کودکان استثنایی (کم توان ذهنی) هستم.من با نظر شما در رابطه با تدریس با استفاده از بازی و سرگرمی کاملا موافق هستم ولی میخواستم بدانم ایا روشی وجود دارد که بتوان این شیوه از اموزش را در کلاسهای ما نیز به کار برد.زیرا دانش اموزان ما از لحاظ یادگیری،بهره هوشی و همچنین مهارتهای اجتماعی در یک سطح نمی باشند.سپاسگزارم

    • محمد حافظی نژاد says:

      سلام سرکار خانم نیکو
      تحقیقات بسیار زیادی در رابطه با تاثیر بازی بر یادگیری کودکان کم توان ذهنی انجام شده است و تمام این آن ها نشان داده اند که بازی کردن رابطه ی مستقیم با افزایش میزان یادگیری این عزیزان دارد.
      خاصیت بازی این است که اختلاف ها را به حداقل می رساند با توجه به توانایی های هر کدام از کودکان نقشی در بازی به آن ها بدهید. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *